Είναι θέμα πηλιορείτικο!

IMG_2653

Το Πήλιο δεν είναι απλά τόπος χαλάρωσης. Μάλλον πρόκειται για μέσο μεταφοράς σε άλλο χωροχρόνο, ίσως κάπου κοντά στο “μια φορά κι έναν καιρό”. Ακούστε τι ζήσαμε!

IMG_2675
Μακρινίτσα

Είμαστε στη Μακρινίτσα. Η δροσιά εδώ αυτήν την περίοδο του καλοκαιριού, είναι τουλάχιστον κατευναστική! Έτσι απολαύσαμε τη βόλτα μας, φάγαμε σπετσοφάι (δε μας αρέσουν οι στερεοτυπικές φράσεις “χειμωνιάτικο πιάτο”) και συνεχίσαμε με τα ασύγκριτα γλυκά κουταλιού!

IMG_2674

Όπως μας είπαν οι ντόπιοι “Το γλυκό του κουταλιού είναι θέμα πηλιορείτικο!!” Περγαμόντο και κυδώνι φιγουράρουν      στην κορυφή της λίστας.

Για τους ρετρό φίλους των παλιών τρένων μια διαδρομή με τον θρυλικό μουτζούρη θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Μια διαδρομή με καταπράσινες ανηφοριές από Άνω Λεχώνια μέχρι Μηλιές και στάση για τσίπουρο στην Κάτω Γατζέα… Το σκηνικό θυμίζει κάτι από “Where the wild things are”. Τι άλλο να ζητήσει κανείς για ένα exress-trip μιάμισης ώρας;

P1040490
Άγιος Λαυρέντιος

IMG_1277

Εμείς προτιμήσαμε Άγιο Λαυρέντιο μιας και ήδη σφύζει από ζωή. Σε λίγες μέρες ξεκινούν τα εργαστήρια στο μουσικό χωριό που χρόνο με το χρόνο φιλοξενεί όλο και περισσότερους περιηγητές, υπηρέτες των τεχνών και αθάνατους γλεντοκόπους. Με την ευκαιρία ρίξτε μια ματιά στο φετινό πρόγραμμα:

http://www.musicvillage.gr/gr/%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%B9

Ώρα για θάλασσα! Η ζόρικη διαδρομή προς τις παραλίες που ανοίγονται στο Αιγαίο είναι αναπόφευκτη. Ωστόσο ο προορισμός ανταμείβει μονομιας! Συστήνουμε Χορευτό, Άγιο Ιωάννη, Ελίτσα και Άγιους Σαράντα με κρυστάλλινα νερά και ατέλειωτες ακτές για κολύμπι και ξεκούραση.

IMG_2655
Άγιος Ιωάννης
ελιτσα
Ελίτσα
IMG_2673
Άγιοι Σαράντα

 

 

IMG_2649
Μούρεσι

Στο Μούρεσι φάγαμε χοιρινό κρασάτο με μανιτάρια στο “Μπαλκόνι” και θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην το προτείνουμε!

Φακιστρα
Φακίστρα

 

Μια βουτιά στη Φακίστρα, την κατά πολλούς ωραιότερη παραλία του Πηλίου, επιβάλλεται! Ίσως να χαρακτηρίζεται δυσπρόσιτη. Υπερβολές διακόσια μέτρα κατηφόρας δεν είναι δα μεγάλο θέμα.

IMG_2676
Τσαγκαράδα

Η ανηφόρα ίσως και να είναι, αλλά με προορισμό την Τσαγκαράδα δεν έχετε να φοβάστε καμία κουραστική ανάμνηση. Η ξεκούραση σε αυτό το ορεινό χωριό έχει σίγουρα το δικό της ορισμό! Προτιμήστε να κοιμηθείτε έστω ένα βράδυ στην Τσαγκαράδα και θα δείτε το καλοκαίρι με άλλη ματιά!

Trip to Trip

Σε συνεργασία με την

Μαρία Ραφαέλα Μιχαλοπούλου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *