Ινδία, ένα ταξίδι σε γεύση και ιστορία!

Για πολλούς μπορεί να είναι ένας μαγικός ταξιδιωτικός προορισμός.. Για άλλους μια εμπειρία ή ένα όνειρο ζωής και για κάποιους άλλους ένας διαφορετικός γαστρονομικός προορισμός γεμάτος γεύσεις, μυρωδικά, spicy φαγητά και παράδοση…

Η Ινδία πάλλεται από χρώματα, αρώματα και εντυπώσεις. Σε αυτή την τεράστια και πολύμορφη χώρα κάθε περιοχή έχει τη γλώσσα, τα έθιμα, τις γεύσεις και τη μαγειρική της. Εάν ο δρόμος σας βγάλει στην Ινδία,πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε την πάπια μασαλά κάρι και να απολαύσετε το θεσπέσιο επιδόρπιο γκουλάμπ τζαμούν. Είναι η απόλαυση του ουρανίσκου και των ματιών. Η ινδική κουζίνα «παντρεύει» τις ιδιαίτερες γεύσεις που προσδίδουν τα καρυκεύματα με απλά, καθημερινά προϊόντα, όπως το γάλα και το γιαούρτι. Φημίζεται για τα μπαχαρικά της. Πραγματικά ακόμη και τα βραστά λαχανικά έχουν γεύση από μπαχαρικά. Τα κυριότερα είναι ο κόλιανδρος, η δάφνη, το κύμινο και το κάρι. Από την Ινδία επίσης, προέρχεται το πιπέρι, το σινάπι, η κανέλα και το μοσχοκάρυδο.

Οι Ινδουιστές της Ινδίας έχουν δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ίσως χορτοφαγική κουζίνα του κόσμου. Χρησιμοποιούν δημητριακά, όσπρια, (φακές, μπιζέλια και φασόλια) και ρύζι με πολλή φαντασία, δημιουργώντας μιαν ευρύτατης ποικιλίας, αλλά χωρίς κρέας κουζίνα.

Εάν λοιπόν δεν έχετε ταξιδέψει στην Ινδία, νομίζω είναι καιρός να το πράξετε!

Trip to Trip

Κλάρα Τσαούση

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *