Erasmus: Salamanca – Spain

Σαλαμάνκα…μαζί με τη Γρανάδα αποτελούν τις δυο πιο δημοφιλείς πόλεις για φοιτητές της Ισπανίας. Δεν είναι λίγοι που,όχι άδικα,τη θεωρούν απ τις πιο ζωντανές πόλεις της Ευρώπης, μιας και προσελκύει τεράστιο αριθμό φοιτητών τόσο Ισπανών όσο και άλλων ευρωπαίων αλλά και λατινοαμερικάνων.

Η Salamanca, λόγω του πλούτου των μνημείων έχει πάρει το όνομα “Μικρή Ρώμη”.
Η Salamanca, λόγω του πλούτου των μνημείων έχει πάρει το όνομα “Μικρή Ρώμη”.

Μόλις 2 ώρες από τη Μαδρίτη, η Σαλαμάνκα είναι τόσο γραφική,που μοιάζει βγαλμένη από άλλη εποχή…Το ιστορικό κέντρο της, με τον τεράστιο καθεδρικό ναό της, την πολυσύχναστη κεντρική πλατεία plaza mayor και τις πανεπιστημιακές σχολές είναι από τα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος της.
Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε τη φιλοσοφική σχολή του πανεπιστημίου της Σαλαμάνκα ακριβώς δίπλα στον καθεδρικό ναό…αξίζει τον κόπο!Προχωρώντας προς την plaza mayor,συναντάμε αμέτρητα εστιατόρια και καφέ γύρω γύρω από την πλατεία….δε λείπουν φυσικά και τα περιβόητα tapas bar σε περίπτωση που θελήσουμε να συνοδεύσουμε με κάτι τις τη cerveza μας…(η μπύρα στα ισπανικά).

Ο καθεδρικός ναός στην ισπανική πόλη της Σαλαμάνκα κατασκευάστηκε το 1102 μ.Χ και αποτελεί μια από τις παλαιότερες κατασκευές του είδους στον κόσμο. Διαθέτει υπέροχα πέτρινα γλυπτά σε όλους τους τοίχους του αλλά ένας από αυτούς, είναι πιο ξεχωριστός από τους άλλους!
Ο καθεδρικός ναός στην ισπανική πόλη της Σαλαμάνκα κατασκευάστηκε το 1102 μ.Χ

Στο κέντρο της πλατείας και ιδίως αν το επιτρέπει ο καιρός,δεν υπάρχει περίπτωση να μη σκοντάψουμε πάνω σε φοιτητές που ξαπλώνουν για να λιαστούν είτε κάθονται σε κύκλους και με τις κιθάρες τους σε ρυθμούς φλαμένκο και όχι μόνο.Σε κάνουν να ξεχνάς από που ήρθες,που είσαι και που θα πας μετά. Σημαντικότατη υπενθύμιση: δε ξέρεις τι θα πει παγωτό εάν δε δοκιμάσεις να φας ένα από το “cafe novelty” , το συγκεκριμένο υπάρχει εκεί από το 1905 και μαγεύει με τις γεύσεις του σαλαμαντίνους και μη. Η γεύση που προτείνω είναι η leche merengada και φυσικά ποτέ μόνο μια μπάλα!!

Διαλέξτε το αγαπημένο σας…

Το βράδυ,γύρω από την κεντρική μας πλατεία,συναντάμε αμέτρηταμπαρ,μικρά και μεγάλα που σφύζουν από κόσμο.Iδίως τα Σαββατοκύριακα, κόσμος από τις γύρω περιοχές και κυρίως τη Μαδρίτη,προτιμά τη Σαλαμάνκα γιατί εδώ η διασκέδαση καλά κρατεί! Εάν σας φέρει ο δρόμος λοιπόν στα στενά της Σαλαμάνκα, αναζητήστε την chupiteria,γνωστό μπαράκι που σερβίρει κυρίως σφηνάκια (chupitos) και αποτελεί σήμα κατατεθέν της νυχτερινής ζωής.Προετοιμαστείτε κατάλληλα καθώς ένας “γύρος”ποτέ δεν είναι αρκετός εκεί. Πολλά και τα μαγαζιά με μικρές πίστες για τους λάτρεις της salsa.Εκεί,ξέρεις δε ξέρεις να χορεύεις,καταλήγεις με μια παρέα Βραζιλιάνων να αποθεώνεσαι από το κοινό.Γνωστοί εξάλλου οι αγαπημένοι μας Λατινοαμερικάνοι για τις χορευτικές τους ικανότητες και την ευχάριστη πάντα διάθεση τους. Η Σαλαμάνκα αποτελεί πόλο έλξης φοιτητών από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Δε θα φύγεις από την πόλη εάν δεν περάσεις μια βόλτα από το ποτάμι της με θέα τον καθεδρικό,και εάν η μέρα είναι ηλιόλουστη,θα καθίσεις για πικνίκ στις όχθες του.Έχεις δεν έχεις παρέα εκεί όλοι γίνονται ένα.Φαγητό, μουσική, ακόμη και ηλιοθεραπεία και…έχεις γίνει ένα με την πόλη!!!

©  Trip to Trip

Σε συνεργασία με τη

Μαρία Χριστίνα Νάρη

[Best_Wordpress_Gallery id=”4″ gal_title=”Salamanca Spain 2″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *