Trip Essentials

trip

  1. Χάρτης: Ποτέ μα ποτέ μη ταξιδεύεις χωρίς ένα χάρτη ακόμη και αν έχεις ξαναεπισκεφτεί ένα μέρος ή αν πιστεύεις ότι δε θα τον χρειαστείς. Ένας χάρτης επιβάλλεται να σε συνοδεύει στα ταξίδια σου είτε αυτός σου δείχνει τα αξιοθέατα της πόλης είτε αυτός είναι χάρτης του μετρό ή του λεωφορείου. Στη δεύτερη μάλιστα περίπτωση θα σου φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμος, αν χαθείς κάπου το βράδυ ή αν αλλάξει εκτάκτως ένα δρομολόγιο.
  1. Οδηγός πόλης: Θέλεις να ταξιδεύεις στα χαμένα, να ανακαλύπτεις μόνος σου μικρά μαγαζάκια και να αποφεύγεις μέρη τουριστικά; Αν δεν έχεις μαζί σου τον κατάλληλο άνθρωπο, στη προσπάθειά σου αυτή θα καταλήξεις να περιπλανιέσαι ολημερίς και απογοητευμένος και εξαντλημένος να επιλέγεις τελικά ίσως το χειρότερο μέρος που θα μπορούσες. Ένας οδηγός μπορεί να μη δείχνει τα καλύτερα μέρη μιας πόλης, αυτά άλλωστε είναι συνήθως για τους «εκλεκτούς» ντόπιους και γι αυτό παραμένουν καλά κρυμμένα, δε θα σε απογοητεύσει όμως και θα είναι μία σίγουρη επιλογή για όλα. Προτίμησέ τον!

  

  1. Φωτογραφική Μηχανή: Θέλεις να απορροφήσεις τις εικόνες και νιώθεις ότι το να φωτογραφίζεις σου κλέβει χρόνο; Μη φωτογραφίζεις τα πάντα. Μάθε να είσαι επιλεκτικός! Έτσι δε χάνεις πολύτιμο χρόνο. Μία φωτογραφική μηχανή θα σου είναι χρήσιμη όχι μόνο για να χαζεύεις αργότερα φωτογραφίες και να θυμάσαι το πόσο ωραία πέρασες αλλά θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για σένα στη περίπτωση που θελήσεις να επισκεφτείς και πάλι το ίδιο μέρος αφού θα σε βοηθήσει να θυμηθείς μέρη που έχεις δει και να τα προτιμήσεις και πάλι ή να τα απορρίψεις.

 

  1. Ομπρέλα: Ακόμη και εάν οι μετεωρολογικές προβλέψεις λένε ότι θα βλέπεις μόνο ήλιο ή ακόμη και αν πηγαίνεις στο πιο καυτό και ξηρό μέρος του κόσμου, μη κάνεις το λάθος και ξεχάσεις την ομπρέλα σου! Μία ομπρέλα είναι πάντοτε χρήσιμη και αφού πλέον βγαίνει και σε pocket size δε θα πιάσει τόσο χώρο στις αποσκευές σου, οπότε στρίμωξέ την!

  

  1. Αθλητικά παπούτσια: Ό,τι πιο άνετο και βολικό μπορείς να φορέσεις σε ένα ταξίδι σου στο οποίο προβλέπεται να περπατήσεις όλη τη πόλη, είναι τα αθλητικά σου παπούτσια. Μη διστάσεις να τα φορέσεις! Πλέον είναι τόσο της μόδας άλλωστε που μπορείς να τα φορέσεις για να μπεις ακόμη και στο πιο chic μαγαζί της πόλης.

 

  1. Καπέλο: Χειμώνα καλοκαίρι το καπέλο μπορεί να συνδυαστεί με τα πάντα και πάντα προσδίδοντας στυλ ακόμη και στις πιο απλές εμφανίσεις σου, ενώ ταυτόχρονα σε προστατεύει από ήλιο, βροχή και κρύο. Για να η πιάνει χώρο στις αποσκευές σου επέλεξε να το φοράς ταξιδεύοντας.

  

  1. Διαβατήριο/Θήκη: Μη ξεχάσεις το διαβατήριο/ταυτότητα και το εισιτήριό σου. Χωρίς αυτά άλλωστε δε κάνεις βήμα. Για να μη τα ψάχνεις συνεχώς στη τσάντα σου ενώ αναμένεις σε κάποια από τις πολλές και ατέλειωτες ουρές του αεροδρομίου, προμηθεύσου μία θήκη και έχε την κρεμασμένη από το λαιμό σου ενώσω ταξιδεύεις. Δε θα χάσεις τίποτα απολύτως, ενώ θα βρίσκεις τα πάντα άμεσα και χωρίς πολύ κόπο.

 

  1. Χρήματα: Φρόντισε να κάνεις συνάλλαγμα ήδη από τη χώρα σου έτσι ώστε να μειώσεις τη πιθανότητα να βγεις οικονομικά ζημιωμένος ή και να χάσεις χρόνο αναζητώντας ανταλλακτήρια, τη στιγμή που θα μπορούσες να κάνεις ην ίδια ώρα τη βόλτα σου στη πόλη.

  

  1. Εισιτήρια: Είτε χρειαστείς εισιτήριο για κάποιο μεταφορικό μέσο είτε για κάποιο μουσείο που ξέρεις ότι θέλεις οπωσδήποτε να επισκεφτείς, βγάλε το εισιτήριό σου από το internet πρωτού φύγεις. Θα γλυτώσεις αρκετά χρήματα αφού online θα βρεις τις καλύτερες προσφορές  αλλά και θα σώσεις πολύ χρόνο περιμένοντας σε ουρές αφού αυτοί που διαθέτουν ήδη εισιτήριο προηγούνται πάντοτε.

 

  1. Χειραποσκευή: Μία μικρή 10kg βαλίτσα σου είναι υπεραρκετή για ένα σύντομο ταξίδι 3-5 ημερών. Αν πάλι σκοπεύεις να τη φουσκώσεις, τότε έχεις πάντα τη δυνατότητα να πάρεις μία αποσκευή μαζί σου τη τελευταία στιγμή στο αεροδρόμιο αλλά πάντα με το αζημίωτο που συνήθως είναι και τσιμπημένο.

 

Καλό ταξίδι!

© Trip to Trip

Σε συνεργασία με τη

Μαριέττα Τίγκα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *