Μέλανας Δρυμός – Freiburg

Αφήστε με να σας ταξιδέψω στον υπέροχο Μέλανα Δρυμό και το τόσο ξακουστό Φράιμπουργκ. Κάθε χρόνο οργανώνονται διακοπές και ξεναγήσεις από όλο τον κόσμο με αυτόν τον προορισμό. Η μικρή αυτή πόλη, γραφική σε απόλυτο βαθμό, δε της λείπει τίποτα ώστε να μη θέλεις να ζήσεις εκεί. Μικρά πανέμορφα μαγαζάκια με τοπικά προιόντα, γραφικά στενά δρομάκια, αγορές με βιολογικά προιόντα στο κέντρο της πόλης, φιλόξενος κόσμος και πολυπολυτισμικότητα τουριστών.

Για να επισκεφθείτε τον Μέλανα Δρυμό θα χρειαστείτε κάποιο όχημα, καθώς το δάσος είναι λίγο έξω από την πόλη. Θα βρείτε διάφορα μονοπάτια ώστε να περπατήσετε στο δάσος, να απολάυσετε το πράσινο τοπίο και τα ρυάκια που δίνουν μία άλλη ξεχωριστή νότα και μαγεία αν θέλετε. Θα γίνετε ένα με την φύση και όταν νιώσετε κάπως κουρασμένοι από την πεζοπορία, τα χωριουδάκια που βρίσκονται τριγύρω δε θα σας αφήσουν με τίποτα πεινασμένους. Πραδοσιακές γερμανικές ταβέρνες με τοπικά εδέσματα. Θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε ένα διάσημο ρολόι τοίχου, τύπου Κούκος. Κακόγουστο κατά τη γνώμη μου, αλλά περί ορέξεως ουδείς προσωπικός λόγος.

Μη με ρώτησετε ποια έιναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για ένα τέτοιο ταξίδι. Την άνοιξη η φύση ανθίζει, το Φθινόπωρο τα χρώματα των πεσμένων φύλλων γοητεύουν και τους πιο ιδιότροπους ταξιδιώτες, το καλοκαίρι η δροσιά που προσφέρεται θα σε ανακουφίσει, ενώ ο χειμώνας είναι επίσης μια ωραία ιδέα για τους πιο τολμηρούς από εσάς. Έχετε υπόψιν ότι στα τριγύρω χωριουδάκια υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία με παροχές σπα κτλ.

Καλό σας ταξίδι!

Trip to Trip

Μαριέττα Τίγκα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *