Πομπηία – Τα πικάντικα…..των Ρωμαίων!!!

Θα σας αναφέρω την εμπειρία μου από την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, στην Ιταλία. Δεν θα αναφερθώ τόσο στον αρχαιολογικό χώρο, δηλαδή στο πως ζούσανε εκείνη την εποχή αλλά στο πως υπήρχαν διάφοροι κώδικες, για να μπορούν να βρίσκουν εύκολα τα καπηλειά της πόλης, χωρίς να τους κολλά κανείς ταμπέλες και να διασκεδάζουν ανενόχλητοι.

Ας μην ξεχνάμε ότι εκείνη την εποχή δεν ήταν οι άνθρωποι τόσο απελευθερωμένοι όσο τη σημερινή εποχή….Ας δούμε, λοιπόν, τι γινόταν τότε……Ας αρχίσουμε με το πώς μπορούσαν να βρεθούν στα καπηλειά της πόλης….Όπως μας ανέφερε ο ξεναγός, ολόκληρη η πόλη είχε τετραγωνισμένους δρόμους και άριστο πολεοδομικό σύστημα…..Όμως, ο μοναδικός δρόμος που ήταν διαφορετικός από τους άλλους ήταν αυτός που οδηγούσε στα καπηλειά… Ο συγκεκριμένος δρόμος δεν ήταν μια ευθεία αλλά είχε μια στροφή…Σαν να ήθελε να κρύψει κάτι…Έτσι, και ο οποιοσδήποτε ξένος θα μπορούσε να πάει χωρίς να ρωτήσει κανέναν και κυρίως χωρίς να ρεζιλευτεί από την στιγμή που αναζητούσε διασκέδαση και αγοραίο έρωτα.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ακόμα, οι αρχαίοι Ρωμαίοι πίστευαν ότι δεν είναι αναγκαίο κατά τη διάρκεια του σεξ να υπάρχει κρεβάτι, καθώς για αυτούς ο άνθρωπος πρέπει να ξαπλώνει μόνο όταν είναι πεθαμένος και όχι όταν κάνει έρωτα!!! Οπότε και τα κρεβάτια τους ήταν πολύ στενά και γι αυτό το λόγο οι περισσότερες στάσεις τους ήταν στα όρθια!!!

Στην παραπάνω εικόνα, εκείνη η πράσινη τοποθεσία ήταν το κρεβάτι τους!!! Επίσης, στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας υπάρχουν πολλές τοιχογραφίες, όπου έδειχναν διάφορες στάσεις του σεξ της εποχής. Κάτι σαν το δικό μας κάμα σούτρα…….!!!!

Τέλος, στην άλλη είσοδο για το στενό της ‘αμαρτίας’ υπήρχε χαραγμένος ένας φαλός, όπου έδειχνε και την κατεύθυνση για το στενό…Οπότε, όποιος ήθελε να πάει εκεί, είτε επισκέπτης είτε ντόπιος δεν είχε το φόβο ότι θα έπρεπε να ρωτήσει για να του πούνε που θα πάει, καθώς υπήρχαν πολλά σημάδια που έδειχναν τον δρόμο!!!

Οπότε, ένας λόγος παραπάνω για να επισκεφτείτε την Πομπηία που εκτός από την μεγάλη ιστορία που διαθέτει, έχει και τα πικάντικα της!!! Και που ξέρετε; Μπορεί να μάθατε και καμία ερωτική στάση της αρχαιότητας που χάθηκε στους αιώνες!!!! Καλό….σας ταξίδι, λοιπόν!!!

©  Trip to Trip

Σε συνεργασία με την

Κική Τορτοπίδου

[Best_Wordpress_Gallery id=”6″ gal_title=”Pompei”]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *