Στα άκρα … της Κρήτης

Λαχταρήσατε ανοιξιάτικη εκδρομή; Στον Άγιο, ειδικά από την άνοιξη και μετά, οι εσωτερικοί χώροι απαγορεύονται!! Ρίξτε καλού κακού μια ματιά στα προγνωστικά του καιρού και … ανοίξτε πανιά, σκίστε τους αιθέρες ή πατήστε γκάζι τέλος πάντων. “Κυριακή – εκδρομή” λέει το άσμα κι εμείς προτείνουμε ανεπιφύλακτα Άγιο Νικόλαο Λασιθίου!

Μιλάμε για την πόλη της Κρήτης που θυμίζει νησί! Πιο ήσυχα από το Ρέθυμνο, πιο μίνιμαλ από τα Χανιά και μακράν πιο εξοχικά από το Ηράκλειο! Χτισμένος στις όχθες του κόλπου “Μιράμπελλο” (mirar + bello) , όπου κι αν κοιτάξεις βλέπεις ομορφιά!

Το κέρας της Αμάλθειας

Χαρείτε τη θαλασσινή αύρα περπατώντας στην παραλιακή! Στην ακτή Πάγκαλου δε μπορεί να παραλείψετε “Το κέρας της Αμάλθειας”, το κέρατο της κατσίκας που κατά τη μυθολογία έτρεφε τον -κρυμμένο από τον Κρόνο- Δία.

 

 

 

Σταθμός για ανάκτηση ενέργειας, λίγα μέτρα παρακάτω, το “Bueno” ή το “Palazzo” με τραπεζάκια στην άμμο για τους γκουρού της γείωσης! Καφέ, εστιατόρια και μπιστρό καδράρουν δελεαστικά την παραλιακή… Ιτς απ του γιου!

Διαδρομή προς τη μαρίνα

Προχωρήστε προς τη Μαρίνα και μην ξεχάσετε να γυρίσετε να δείτε τη θέα πίσω σας. Θα μείνετε στήλη άλατος ! Τα στοιχεία της φύσης και η ανθρώπινη παρέμβαση τόσο συμφιλιωμένα και ήσυχα εμπνέουν “του κόσμου τη ραστώνη”.

Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου

 

Κιτροπαραλία

Μια βόλτα στα ενδότερα της πόλης επιβάλλεται. Περάστε από την κιτροπλατεία και τον πετρόστρωτο δρόμο που οδηγεί στην ομώνυμη παραλία. Η Κιτρο … παραλία στο κέντρο της πόλης αποτελεί την επιτομή της χλιδής για τους αγιονικολιώτες.

 

 

Λίμνη Βουλισμένη

 

Sine qua non θα έλεγαν οι λατίνοι πρόγονοι, αν δεν τους κοβόταν η μιλιά στο θέαμα της λίμνης Βουλισμένης.  Με χαρακτήρα Ιανού, αφού η μια της όχθη προτείνει σουλάτσο και ρέμβη και η άλλη φαγοπότι στην “πίτα του Ρήγα” και μποεμ συναθροίσεις στον “Ζυγό”.

 

 

 

 

Ζυγός

 

Αυτό το λιλιπούτειο γεφύρι – ανοιχτή πρόσκληση για παρατήρηση του κόσμου – μας περιμένει. Εσείς προς τα πού θα κοιτάξετε;

 

 

 

 

Δε γίνεται να μη συνεχιζεται …

Trip to Trip

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *